Blog

 

Allergisch voor groenten?

, diëtist - 17 juli 2017

Soms heb ik een cliënt in de praktijk die zegt: ‘Ik ben allergisch voor groenten!’ Dat is dan knap lastig. Want het advies is toch echt minimaal 250 gram per dag. ‘Ben je weleens getest op een allergie?,’ vraag ik dan. Nee, dat hoeft echt niet, de meesten zeggen het 100% zeker te weten. Maar gaat het nou om een allergie of om een voedselintolerantie?

Lees meer

Borstvoeding: de biologische norm

, diëtist - 13 juli 2017

Door borstvoeding kun je veel geld besparen op de kosten van de voeding voor je kindje. Een jaar kunstvoeding kost al snel 500 euro. Bovendien verbruikt een vrouw die borstvoeding geeft ongeveer 500 kcal per dag extra en is het daardoor makkelijker om weer terug te komen op het gewicht van voor de zwangerschap.
Lees meer

Tags: kindmoeder

Is een tosti gezond?

, diëtist - 10 juli 2017

Loopt het water je al in de mond bij de heerlijke geur van gesmolten kaas? Wereldwijd is op elke lunchkaart wel een variant van de Nederlandse tosti te vinden. Zo vind je in Italië de panini, in België en Frankrijk de croque-monsieur, in de Verenigde Staten de submarine en quesadillas vind je in Mexico. In dit blog een paar wist-je-datjes.
Lees meer

5 tips voor voeding bij sport

, diëtist - 6 juli 2017

Googelen op sportvoeding levert je 960.000 hits op, de winkels staan bomvol hippe sportdrankjes en boekwinkels liggen vol met boeken met dieettips van strakke vrouwen. Maar wat is er nu echt belangrijk als het gaat om voeding bij sport?
Lees meer