Blog

 

Dementie en voeding

, diëtist - 21 september 2017

Een veelvoorkomende vorm van dementie is Alzheimer, maar er zijn ook andere vormen van dementie. Ook een hersenbloeding kan bijvoorbeeld dementie veroorzaken. Bij dementie kan iemand onder andere vergeetachtig en steeds meer hulpbehoevend raken. Ook eten en drinken gaat steeds moeilijker.

Lees meer

Wat zegt jouw drol?

, diëtist - 18 september 2017

Het is een van de grootste taboes voor veel mensen, terwijl het juist zo belangrijk is: de stoelgang. Hoewel veel mensen het als een onfris of zelfs gênant onderwerp ervaren, kan het vaak veel zeggen over jouw onderliggende gezondheid. Wat zegt jouw drol?

Lees meer

Moet ik sportdrank gebruiken en zo ja welke?

, diëtist - 14 september 2017

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er wordt veel geschreven over eten voor en na het sporten, maar wat moet je drinken tijdens het sporten? Je zweet en verliest energie, maar hoe vul je dit aan? Moet je dit überhaupt aanvullen?

Lees meer

Supermarktpsychologie

, diëtist - 11 september 2017

Altijd gedacht dat het toeval was dat de broodafdeling aan het begin van de winkel zit? Of dat de A-merken op ooghoogte staan? Nou, niet dus. In een supermarkt, maar ook in andere winkels, is de ‘winkelroute’ vaak met militaire precisie uitgestippeld.

Lees meer