Blog

 

Druk, druk, druk en toch gezond eten?

, diëtist - 26 juni 2017

Ben je druk en veel onderweg, dan is de verleiding groot om iets te halen op het station, langs de snelweg of bij de snackbar. Terwijl met een gezonde leefstijl je je fitter voelt. Ook helpt het je bij het behalen of behouden van je ideale gewicht. Maar je leefstijl aanpassen is makkelijker gezegd dan gedaan! Hierbij een paar simpele tips hoe je ook met een drukbezette agenda gezond en gevarieerd kunt eten.
Lees meer

Kokosolie, is dat eigenlijk wel gezond?

, diëtist - 19 juni 2017

Hannie komt met een glimlach de spreekkamer binnen. Ze was drie weken geleden voor het eerst bij me omdat de huisarts een hoog cholesterol bij haar had geconstateerd. Ze vertelt blij dat ze alle adviezen van de vorige keer opgevolgd heeft. Ze eet nu meer groente, fruit, vis en peulvruchten en minder vlees, snacks en frisdrank. Ik geef haar een pluim: ‘super goed gedaan!’ ‘En’ vertelt ze trots, ‘ik ben ook nog gaan bakken in kokosolie.’ Doet Hannie daar goed aan?  
Lees meer

Om gek van te worden!

, diëtist - 15 juni 2017

De één zegt dat magere yoghurt goed voor je is, de ander beweert het tegendeel. Is brood nu wel of niet gezond? Weet jij het nog? We horen vaak dat de informatie over voeding op het internet heel verwarrend is en dat is heel begrijpelijk. Want wat is nou waar?  
Lees meer

Theeleut

, diëtist - 12 juni 2017

Een gemiddelde Nederlander drinkt jaarlijks 100 liter thee per jaar. Als je er vanuit gaat dat een theeglas 200 milliliter bevat is dat gemiddeld 1,4 koppen per dag.
Lees meer