Vijf manieren om minder zout te eten

 

Vijf manieren om minder zout te eten

, diëtist - 23 november 2017

‘Zonder zout smaakt mijn eten naar niks.’ Aan het woord is meneer Jansen tijdens ons eerste gesprek. Vanwege zijn nierproblemen is het voor hem verstandig om te letten op de hoeveelheid zout in zijn voeding. Vanmorgen kwam meneer Jansen wederom op mijn spreekuur. Hij vertelde vol enthousiasme en trots over maaltijden die hij had bereid zonder zout. De tips die ik hem had gegeven deel ik daarom graag met jullie.

Lees meer

De diëtist kijkt verder dan het gewicht

, diëtist - 20 november 2017

Bij het woord diëtist zullen veel mensen denken aan een weegschaal. Wat de meesten niet weten is dat gewicht slechts een van de vele onderdelen is waar een diëtist naar kijkt.

Lees meer

Voeding voor je longen

, diëtist - 16 november 2017

Gisteren, 15 november, was het Wereld-COPD-dag. COPD is een chronische longziekte waarvoor extra aandacht wordt gevraagd op deze dag. Voeding speelt een belangrijke rol bij deze aandoening.

Lees meer

Tags: COPDlongen

De diëtist zet een tandje bij

, diëtist - 13 november 2017

‘Graag jouw voedingsadvies bij cariës bij een jongetje van vier jaar oud.’ Ik krijg een verwijzing van de kindertandarts onder mijn neus geschoven voor een kindje van vier jaar. Hij had vandaag niet zo veel zin in het zoveelste bezoekje aan de tandarts om zijn gaatjes te laten vullen. Ik hoor je denken: ‘Een diëtist bij een tandarts?’ Jawel, die twee hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

Lees meer