Blog

Vitamine C is goed voor de weerstand, toch?

, diëtist - 24 juni 2019

Vitamine C (ascorbinezuur) kennen veel mensen als een vitamine die goed is voor de weerstand. Het lichaam kan deze vitamine niet zelf maken. We moeten het uit onze voeding halen om voldoende binnen te krijgen. Ook wordt het vaak aangeraden als je verkouden bent, maar helpt dit ook?

Vezels en het hart

, diëtist - 20 juni 2019

Paul heeft laatst een hartinfarct gehad. Dat heeft natuurlijk veel impact op hem en zijn omgeving gehad. Hij wil er alles aan doen om nog een infarct te voorkomen. Naast de medicatie die hij slikt, wil hij graag weten wat voeding kan betekenen. Kortgeleden had hij gelezen over vezels en het hart. Daar zou hij graag wat meer over willen weten.

Halal

, diëtist - 17 juni 2019

Op mijn spreekuur in hartje Utrecht zie ik veel mensen met het Islamitisch geloof. Zij eten Halal. Wat betekent dat precies?

Koolhydraatarm dieet

, diëtist - 13 juni 2019

Het koolhydraatbeperkt dieet wint de laatste jaren terrein. En dat is goed nieuws, want dit is geen hype, het is een gezonde leefstijl als je dit verantwoord aanpakt tenminste. Mensen met overgewicht en obesitas en mensen met diabetes en/ of hart- en vaatziekten doen er bijvoorbeeld goed aan om minder koolhydraten te eten. Hoe pas je het toe in je dagelijks leven? Goede begeleiding hierbij is aan te raden. Lees alvast meer over koolhydraatarm eten in dit blog.

Vind een diëtist bij jou in de buurt

Pollen….. Tissues, druppels, apotheek, voeding??

, diëtist - 10 juni 2019

De zon begint te schijnen, buiten wordt alles groen, heerlijk vind ik dat. Maar mensen met een pollenallergie vinden dit wat minder fijn. Voor hen begint de tijd weer met tissues, neusdruppels en andere middeltjes. We gaan ervoor naar de huisarts, de apotheek, de drogist en zelfs de fysiotherapeut. Maar heb je wel eens aan de diëtist gedacht?

Zo zorg je voor een gezonde leefstijl tijdens de schoolvakantie

, diëtist - 6 juni 2019

Heerlijk vakantie! Dan mogen alle remmen los. Genieten van ijsjes op de boulevard, een drankje op het zonnige terras en uit eten gaan terwijl de zon in de zee zakt. En ja, die vakantiekilo’s die horen er gewoon bij. Is dat wel zo? Tijdens de schoolvakantie kan het een uitdaging zijn om gezond te eten. Maar het is zeker wel mogelijk!

Nóg 5 x lekker, makkelijk en gezond

, diëtist - 5 juni 2019

Op vakantie wil je graag lekker én makkelijk eten. In het buitenland is gezond eten vaak lastig, omdat gezonde producten er niet altijd te koop zijn. Maar met deze vijf nieuwe tips eet je op vakantie lekker, makkelijk én gezond.

5 x lekker, makkelijk en gezond op vakantie

, diëtist - 4 juni 2019

Op vakantie wil je graag lekker én makkelijk eten. In het buitenland is gezond eten vaak lastig, omdat gezonde producten er niet altijd te koop zijn. Maar met deze vijf tips eet je op vakantie lekker, makkelijk én gezond.

Zijn natuurlijke suikers beter?

, diëtist - 3 juni 2019

‘Ik ben gestopt met suikers eten. Toch is mijn bloedsuiker nog te hoog. Hoe komt dat?’ vraagt Andrea. Ze wil haar eetpatroon aanpassen om te voorkomen dat ze medicijnen moet gaan gebruiken.

Diabetes en vakantie

, diëtist - 30 mei 2019

Bijna gaat voor veel mensen de zomervakantie weer van start. Als je diabetes hebt, is het slim om je daar alvast op voor te bereiden. Hoe ga je het aanpakken met eten, drinken en medicatie als je lekker weg bent?