5 x lekker, makkelijk en gezond op vakantie

, diëtist 4 juni 2019

Op vakantie wil je graag lekker én makkelijk eten. In het buitenland is gezond eten vaak lastig, omdat gezonde producten er niet altijd te koop zijn. Maar met deze vijf tips eet je op vakantie lekker, makkelijk én gezond.

Makkelijk en gezond eten op vakantie

1. Kook zelf. In een restaurant is het moeilijker om gezonde keuzes te maken dan wanneer je zelf kookt. En het bespaart ook nog eens een hoop geld. Eet je toch buiten de deur? Kies dan koffie of thee als toetje in plaats van ijs.

2. Eet overdag tussendoor snoeptomaatjes of komkommer, zodat je toch groente binnenkrijgt. In restaurants krijg je namelijk vaak kleine porties groenten bij de maaltijd.

3. Bak eens pannenkoeken! Feestelijk, makkelijk en iedereen vindt het lekker. Om de maaltijd gezonder te maken, kun je volkorenmeel gebruiken in plaats van bloem. Het beslag oogt een beetje vreemd, maar de pannenkoeken smaken net zo lekker! En met een snelle salade van ijsbergsla met een kant- en klare notenmix is je maaltijd meteen een stuk gezonder.

4. Vraag in de supermarkt of bij de bakker naar bruinbrood. Het aanbod is wel kleiner in het buitenland, maar vaak is er toch wel wat bruinbrood te koop. Vul je broodmaaltijden aan met vers (zomer)fruit zoals nectarines, kiwi’s en aardbeien. Mmm…

5. Koop olijf- of zonnebloemolie als er geen vloeibare margarine te koop is.