Blog

Over suiker en zoetstoffen op het etiket

, diëtist - 4 september 2017

Meer dan een derde van de Nederlanders leest bijna nooit een etiket. De belangrijkste reden is dat men de informatie op het etiket lastig te begrijpen vindt. Neem nu bijvoorbeeld suiker en zoetstoffen. In dit blog een aantal wetenswaardigheden.

Eetbui of eetstoornis?

, diëtist - 31 augustus 2017

Kun jij het laten bij slechts één koekje of heb je in een ogenblik de hele rol koekjes verorberd? Wat is een eetbui precies en wanneer is er sprake van een eetstoornis?

Eet je sterk

, diëtist - 28 augustus 2017

Als het gaat over voeding wordt er veel geschreven over overgewicht en afvallen. Een onderwerp dat nog (te) weinig aandacht krijgt, is ondervoeding.

Hoe voorkom je een voedselvergiftiging?

, diëtist - 24 augustus 2017

Ben jij wel eens ziek geworden na het eten van een stuk vlees, vis of kip? Jaarlijks worden tussen de 1 en 2 miljoen Nederlanders ziek van het eten van besmet voedsel. Wat is het verschil tussen een voedselvergiftiging en een voedselinfectie? Hoe kun je het voorkomen?

Vind een diëtist bij jou in de buurt

Uit eten en lijnen, gaat dat wel samen?

, diëtist - 21 augustus 2017

Ook als je uit eten gaat, kun je met wat slimme tips toch op de lijn letten. Zeer regelmatig bespreek ik met mijn cliënten hoe ze hier pragmatisch mee om kunnen gaan.

Natuurlijk eet je natuurlijk!

, diëtist - 17 augustus 2017

In de van Dale staat bij natuurlijk ’door de natuur gevormd‘ en ’eenvoudig, ongekunsteld‘. Met natuurlijke voeding wordt daarom vaak verwezen naar producten die uit de natuur komen zoals groenten, fruit, peulvruchten, granen, noten en zaden.

Heeft een plantaardig etend mens de halve wereld?

, diëtist - 14 augustus 2017

Eten en drinken doen we allemaal en iedereen heeft zijn of haar eigen mening over wat wel en niet gezond is. Vandaag een blog naar aanleiding van de documentaire ‘What the Health’ die gaat over de gezondheidseffecten van het eten van vlees en zuivel in tegenstelling tot plantaardig eten.

Het is een eitje

, diëtist - 10 augustus 2017

Tot vorige week had nog niemand gehoord van fipronil en sinds vorige week is het een hot item. Een overmatige inname van fipronil kan problemen veroorzaken met de nieren, schildklier en alvleesklier. In dit blog geven we een samenvatting van de informatie over eieren en fipronil.

Eten op je gevoel? Hou je verstand er bij!

, diëtist - 7 augustus 2017

Het klinkt zo mooi, eten op je gevoel. Helaas worden veel gevoelens waardoor je iets wilt eten gevoed door gewoontes, herinneringen en overtuigingen.

Avoca-do’s en -don’ts

, diëtist - 3 augustus 2017

Laten we het gelijk even rechtzetten: de avocado is een vrucht, geen groente! Het is wel een bijzondere vrucht, want hoewel de meeste fruitsoorten barsten van de fruitsuikers, is de avocado juist rijk aan (onverzadigde) vetten. Daarnaast bevatten ze veel kalium, vitamine B2, B6, E en vezels. Al met al een behoorlijk gezond stukje fruit! Toch is het niet raadzaam om deze vrucht onbeperkt te eten…