Blog

Het is nooit te koud voor ijs

, diëtist - 7 juli 2016

‘Wordt het eindelijk nog een keer zomer?’ Terwijl ik begin augustus met de kachel aan naar de stromende regen kijk, vraag ik me dat  ook af. Over het weer wordt altijd en overal gepraat en geklaagd. Maar… dan is er altijd: ijs!

Kleur bekennen

, diëtist - 24 juni 2016

Nel is door de huisarts verwezen in verband met buikpijn en obstipatie (moeilijke stoelgang). Twee dagen na het eerste consult belt ze me. ‘Ik sta in de supermarkt bij het brood en ze hebben hier nu ook speltbrood. Mijn nichtje zei dat dat goed is, maar ik heb tegen haar gezegd: ik wil eerst aan Anke vragen of dat echt zo is.’

Muesli of Cruesli: wat is het verschil?

, diëtist - 10 juni 2016

“Ach, twee lettertjes verschil, dat maakt toch niet uit?”, ik hoor het regelmatig als ik vraag of mijn patiënt muesli of cruesli gebruikt. Maar niets is minder waar: die twee letters zijn juist een wereld van verschil! Muesli en cruesli zijn allebei populaire ontbijtgranen. Ze leveren brandstof, met name koolhydraten, voor een goed begin van de dag. Tot zover de overeenkomsten. Nu de verschillen:

De diëtist: jouw personal diet coach!

, diëtist - 26 mei 2016

De diëtist en het Voedingscentrum lijken op elkaar. Ze werken allebei vanuit een gedegen wetenschappelijke basis en proberen onderzoek zó te vertalen dat het voor iedere Nederlander goed te begrijpen en uit te voeren is. Maar er zijn natuurlijk ook verschillen.

Vind een diëtist bij jou in de buurt