Ervaringen met Nutra Digest – Werkt het of niet?

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

alles over nutra digest

In je zoektocht naar afval supplementen heb de naam Nutra Digest misschien wel voorbij zien komen. Dit supplement zegt jouw afvalproces te ondersteunen door het verbeteren van je spijsvertering.

Maar, is dat ook echt zo? Kun je hierdoor gewicht verliezen?

Hoog tijd om in deze review het voedingssupplement eens flink aan de tand te voelen!

In het kort

Nutra Digest is een voedingssupplement wat helpt bij het afvallen door je spijsvertering te ondersteunen. Door je darmen gezond te houden zou het je stofwisseling in ‘topvorm’ houden en gewichtsverlies stimuleren.

Veel gebruikers zijn lyrisch over de behaalde resultaten. Maar, er zijn ook berichten die de betrouwbaarheid van het supplement in twijfel trekken.

In deze review bespreken we alles wat je moet weten over Nutra Digest voordat je het supplement koopt.

Voordelen:

 • Gemaakt van 100% natuurlijke, zuivere ingrediënten van hoge kwaliteit
 • Geen bijwerkingen bekend
 • Producent heeft 120.000+ trouwe klanten en een +90% klanttevredenheidsscore

Nadelen:

 • Het bedrijf adverteert voornamelijk via social media en online advertenties
 • Je kunt Nutra Digest alleen kopen via eigen website
 • Het supplement is duur, je betaalt € 69,95 voor 90 capsules
 • Er is twijfel over de werking en betrouwbaarheid van het supplement
 • Hun promotievideo bevat medische claims zonder wetenschappelijke onderbouwing

Wat is Nutra Digest precies?

Nutra Digest is een afval supplement gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder mineralen, kruiden en plantenextracten. Deze zouden allemaal op zichzelf of in samenwerking met elkaar je spijsvertering ondersteunen.

Het Franse bedrijf achter het supplement, Nutravya, zegt gespecialiseerd te zijn in ‘natuurlijke gezondheidsoplossingen’.

De voedingssupplementen die ze produceren zijn gemaakt van 100% natuurlijke en veilige ingrediënten.

Nutravya zelf omschrijft Nutra Digest als een gezond supplement dat op natuurlijke wijze je lichaam ondersteuning biedt.

En het verbeteren van je spijsvertering en darmgezondheid zou volgens de producent gewichtsverlies ondersteunen.

Nutravya

Naast het produceren van supplementen met ‘wetenschappelijk onderbouwde werking’ geeft Nutravya ook gezondheidsinformatie over allerlei medische problemen. Het delen van deze informatie doen ze voornamelijk via sociale media.

Het bedrijf zegt samen te werken met verschillende artsen en medische experts. En één van deze experts is de ‘wereldberoemde’ Dr. Perez.

Deze dokter en voedingsdeskundige richt zich binnen de natuurlijke geneeskunde onder andere op gewichtsbeheersing. Hij zou ook de vermoedelijke ontwikkelaar zijn van het voedingssupplement Nutra Digest.

Is het betrouwbaar?

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: we zijn ietwat sceptisch over de betrouwbaarheid van het supplement.

Zowel het bedrijf als het supplement zijn namelijk al meerdere keren negatief in het nieuws geweest.

 1. De promotievideo van Nutra Digest bevat namelijk een aantal opmerkelijke medische claims. In het filmpje wordt onder andere gezegd dat spijsverteringsproblemen voornamelijk komen door het zogeheten ‘darmvergiftigingsyndroom’. Grappig genoeg wordt dit syndroom niet erkend door de medische wereld, en al helemaal niet als het gaat om afvallen.
 2. Hun manier van adverteren is best opmerkelijk. Bijna alles lijkt via gesponsorde berichten op verschillende sociale media platformen te gaan. Bij interesse word je doorgestuurd naar de Nutravya website, de enige plek waar je het supplement kunt kopen. Nutra Digest zul je dan ook niet in de schappen van het Kruidvat vinden bijvoorbeeld.
 3. Ten derde: Dr. Raphaël Perez. Naast arts is hij auteur van verschillende boeken en columnist voor een Amerikaanse krant. In het promotiefilmpje zegt hij al meer dan 7000 patiënten geholpen te hebben met dit supplement. Veel mensen zijn er echter van overtuigd dat deze dokter niet écht bestaat, en ook wij hadden moeite om informatie over hem te vinden. En om eerlijk te zijn: als je echt zó beroemd bent, moet dit niet zo moeilijk zijn – toch?

De werking uitgelegd

Wat betreft de werking van het supplement: dit er nogal wat. Nutra Digest zou onder andere ondersteuning bieden bij het afbreken van voedsel. Hiernaast zou het:

 1. Je darmen op een natuurlijke wijze verlichting bieden;
 2. De gezondheid en sterkte van je darmwand bevorderen;
 3. Bescherming bieden tegen endotoxinen;
 4. Je spijsvertering gezond houden;
 5. Je darmen stimuleren om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen sneller af te voeren.

Ja, om gewicht te kunnen verliezen is het natuurlijk van belang dat je stofwisseling naar behoren werkt. Op het eerste oog klinken deze werkingen voor veel mensen dan ook niet heel gek.

Wat ons betreft: over deze werkingen in het kader van afvallen hebben we zo onze twijfels. Hieronder lees je er meer over. 

Voedingsstoffen en afvalstoffen

Laten we beginnen met het opnemen van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen, iets wat je darmen uit zichzelf doen. Afvalstoffen die je lichaam niet kan verwerken poep je namelijk uit. En als jouw darmen geen voedingsstoffen meer opnemen of afvalstoffen afvoeren, dan spreken we over een aandoening.

Door afvalstoffen sneller uit je lichaam te willen afvoeren krijg je een soort van detox pillen idee. En ook voor deze pillen geldt: je lichaam is prima in staat om zelf afvalstoffen op te ruimen.

Darmwand

Ook het gezond en sterk houden van je darmwand is een twijfelachtig statement in correlatie met afvallen. De functie van je darmwand is namelijk het overdragen van voedingsstoffen naar je bloed en onverteerbare voedselresten naar je dikke darm transporteren.

Om je darmwand goed te laten werken is een gezond dieet met voldoende vezels belangrijk. Vezels zorgen er namelijk voor dat voedselresten niet vast blijven zitten in je darmwand. En vezels, die zitten niet in de ingrediëntenlijst van Nutra Digest.

Endotoxinen

Ten derde is de bescherming tegen endotoxinen een frappante toevoeging. Endotoxinen zijn giftige stoffen die vrijkomen als organismen sterven. Bij het overmatig inademen ervan kun je last krijgen van je luchtwegen.

Heel vervelend natuurlijk, maar ook dit heeft niets te maken met afvallen. Het lijkt er in dit geval op dat Nutra Digest je voor iets wilt beschermen, wat geen verband lijkt te hebben met gewichtsverlies.

Wat zegt de wetenschap?

Op de website zelf staan een aantal opmerkelijke uitspraken:

 1. Nutravya zou samenwerken met de beste experts en supplementen produceren gebaseerd op “de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen”.
 2. Het is hierbij hun missie om de beste voedingssupplementen te produceren die worden “ondersteund door wetenschappelijk onderzoek”.
 3. Hiervoor zoekt het team naar “de nieuwste medische ontwikkelingen” en “bestudeert periodiek nieuwe wetenschappelijke onderzoeken”.

Dit suggereert dat er veel wetenschappelijke onderbouwing moet zijn over de werking van Nutra Digest. Deze hebben wij echter niet kunnen vinden.

Door het ontbreken van dit bewijs moeten we haast wel concluderen dat de werking van Nutra Digest dus niet wetenschappelijk bewezen is. Dit zou dus automatisch betekenen dat de claims van Nutra Digest gebaseerd zijn op, valse beloftes?

Valse beloftes?

Nutra Digest is een voedingssupplement en wordt geadverteerd en verkocht als zijnde. En een supplement is niets meer of minder dan een aanvulling op je normale dieet.

Het merk zegt zelf:

 • Het supplement moet deel uitmaken van een gezonde levensstijl in combinatie met een gevarieerd en evenwichtig dieet, en dat het geen vervanging is voor voorgeschreven medicijnen.

Met beide statements zijn we het natuurlijk helemaal eens. Supplementen zijn niet bedoeld als medicijn. Maar, dat is wél wat de werking van Nutra Digest suggereert.

Het product zou iets doen, wat je lichaam uit zichzelf al doet, waardoor het dus eigenlijk bedoeld voor mensen met een darmaandoening en niet voor afvallen? Hiernaast zou het bescherming bieden tegen iets wat niets met gewichtsverlies te maken heeft. Best gek, toch?

Ingrediënten

Nutra Digest is gemaakt van een unieke mix van maar liefst 16 natuurlijke ingrediënten. Deze zijn allemaal getest op hun kwaliteit en zuiverheid door een externe en onafhankelijke partij. Hierdoor worden de ingrediënten in het supplement als 100% veilig beschouwd.

De samenstelling varieert van mineralen tot aminozuren en plantenextracten. Een aantal ervan zouden enigszins indirect kunnen bijdragen aan gewichtsverlies.

 • Magnesium kan bijvoorbeeld helpen je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Ook zou magnesium slikken bij een tekort ervan een trage stofwisseling versnellen.
 • L-glutamine is een aminozuur die je spiergroei stimuleert. En hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je in rust verbrandt. Dit ingrediënt wordt vaak toegevoegd aan de beste fatburners.

We hebben de ingrediëntenlijst onder de loep genomen en gezocht naar wetenschappelijk bewijs. Hieruit kwam al vrij snel naar voren dat er geen bewijzen zijn dat de ingrediënten voor gewichtsverlies zorgen.

Bijwerkingen

Het merk zegt dat er geen bijwerkingen bekend zijn omdat het supplement 100% natuurlijk is.

Wij zeggen: wees toch voorzichtig bij het gebruiken ervan. Voornamelijk omdat het ontbreekt aan transparantie, de ingrediëntenlijst is bijvoorbeeld enkel in het Frans beschikbaar. Pas dus op met eventuele allergieën voor één van de ingrediënten.

Welke resultaten kun je verwachten?

De aanbevolen dagelijkse dosering van Nutra Digest is 3 capsules per dag. Na een aantal dagen slikken zouden de eerste resultaten zich al kenbaar moeten maken.

Je zou onder andere een verbetering van je spijsvertering moeten merken en je energieker voelen. En, dat was het dan ook. Er zijn geen verdere resultaten bekend.

Best bijzonder, vooral omdat het een supplement is met zoveel verschillende werkingen.

Voor wie is Nutra Digest geschikt?

Volgens de fabrikant is het supplement geschikt voor iedereen met spijsverteringsproblemen. Dankzij het gebruik van natuurlijke ingrediënten zou het ook geschikt moeten zijn voor vegetariërs en veganisten.

Het zou ook geen problemen moeten opleveren voor mensen met een hoge bloeddruk. Aldus een antwoord van Nutravya op een vraag in de FAQ. Wel zeggen ze in dit geval met een lagere dosis te beginnen en advies te vragen aan een arts.

Gebruik van het supplement wordt afgeraden voor kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Ook mag het zonder medisch advies niet langer dan 6 weken gebruikt worden.

Ervaringen

Als je de positieve beoordelingen op de website van Nutravya leest is Nutra Digest een wondermiddel. Het supplement scoort 4.5 van de 5 sterren op basis van 120 klantbeoordelingen.

Opvallend is wel dat de ‘nieuwste’ review geplaatst is op 16 augustus 2022. Hierna zijn er geen reviews meer bijgekomen.

De meeste gebruikers zijn positief over de werking van Nutra Digest. Het zou allerlei klachten verholpen hebben, waaronder:

 • Obstipatie
 • Pijn
 • ‘Leeglopende magen’
 • Daling van een verhoogd cholesterol-level
 • Opgeblazen gevoel
 • Maagkrampen
 • Diarree

Er staan maar een paar negatieve reviews tussen. Deze gaan over de prijs (te duur), dat het supplement niet werkt of dat men juist aangekomen is.

Conclusie

Als je het ons vraagt zijn we niet echt positief over het afval supplement, we vinden Nutra Digest het kopen dan ook niet waard.

De grootste redenen hiervoor zijn de medische claims zonder wetenschappelijke onderbouwing. Maar ook de betrouwbaarheid van het bedrijf en supplement trekken we in twijfel.

Ja, de samenstelling bevat allerlei natuurlijke ingrediënten die allemaal wel iets voor je gezondheid doen. Maar afvallen, daar zijn we niet van overtuigd.


Categorieën: Afslanken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *