Glucomannan van Kruidvat: Aanbod & ervaringen

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

kruidvat glucomannan

Ben je op zoek naar glucomannan? Dit natuurlijke supplement wordt gezien als een natuurlijk hulpmiddel bij het afvallen. Het zou fijn zijn als je dit ook gewoon bij de lokale drogist kunt kopen. 

Wij hebben voor je uitgezocht of je glucomannan bij de Kruidvat kunt kopen. Hieronder bespreken we het aanbod, de kwaliteit en wat je precies mag verwachten van deze budgetproof supplementen. Ook zetten we de ervaringen van gebruikers op een rij. 

Belangrijke dingen om te weten

  • Glucomannan is als supplement bij de Kruidvat verkrijgbaar. Echter, het aanbod is niet groot.
  • Aangezien de dosering van de konjac mannan goed is, is de kwaliteit van de capsules ook goed. 
  • De ervaringen met glucomannan van de Kruidvat zijn over het algemeen positief.

Het aanbod Glucomannan bij de Kruidvat

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Kruidvat verkoopt glucomannan supplementen. Echter, het aanbod is niet erg groot.

Zo zijn er bijvoorbeeld geen supplementen van het eigen merk die deze natuurlijke voedingsvezel bevatten. 

Kruidvat heeft enkel glucomannan-capsules van het merk Lucovitaal in haar assortiment. Deze capsules bevatten naast Konjac mannan ook Garcina Gambogia. Er zijn dus geen supplementen bij de Kruidvat te koop die enkel uit glucomannan bestaat.

Naast de capsules heeft de Kruidvat diverse repen in het assortiment. Er is ook een reep verkrijgbaar waar glucomannan aan is toegevoegd voor het verhogen van het ‘volle’ gevoel. 

Aanbod bij andere winkels

De Kruidvat heeft slechts een beperkt aanbod glucomannan supplementen. Hoe zit dit bij andere drogisten?

De Etos biedt naast de Lucovitaal capsules ook andere glucomannan producten, zoals geconcentreerd poeder. Bij de Etos heb je dus net even iets meer keuze. 

Daarnaast kun je op het internet diverse aanbieders vinden die supplementen met konjac verkopen. 

Hoe zit het met de kwaliteit?

Het is natuurlijk heel makkelijk om glucomannan supplementen aan te schaffen in de Kruidvat bij je in de buurt.

Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit? Zijn de supplementen het überhaupt waard om te kopen? 

Als we kijken naar de dosage bevat het Lucovitaal supplement een goede dosering konjac mannan. Een capsule bevat 1000 mg konjac mannan en er wordt geadviseerd om 3 keer daags 2 capsules te nemen.

Gebruik je het supplement voor afvallen, dan is een dosis van 1 gram, 3 maal per dag al voldoende. Daarnaast is het advies om dagelijks 5 gram glucomannan te nemen voor een gezond cholesterol.  [1]

De reep met glucomannan bevat ook 1000 mg konjac mannan. Alleen zul je hier niet zo snel grotere hoeveelheden van eten.

Dankzij de dosering zit het met de kwaliteit van de Kruidvat glucomannan wel goed.

Ervaringen met Kruidvat glucomannan

Nu ben je natuurlijk ook benieuwd naar de ervaringen van gebruikers. Aangezien Kruidvat weinig glucomannan supplementen verkoopt, hebben we voornamelijk gekeken naar de reviews van het Lucovitaal product.

Wat ons opvalt is dat er veel positieve beoordelingen zijn. Op de website van Lucovitaal zelf scoren de capsules zelfs een 4.4 van de 5.

Mensen geven aan dat zij het idee hebben dat de capsules daadwerkelijk hebben geholpen bij het afvallen. Natuurlijk wel alleen in combinatie met een caloriearm dieet.  

Conclusie

Kruidvat heeft slechts een klein aantal glucomannan supplementen in het assortiment. Als je het ons vraagt, kun je de producten zeker eens proberen.

De reep is handig als je op zoek bent naar een lekkere snack. Daarnaast zijn de Lucovitaal capsules handig als je een hulpmiddel zoekt bij het afvallen. 

Ben je op zoek naar een supplement met alleen konjac mannan en geen toegevoegde stoffen? Dan raden we aan om verder te kijken.


Bronnen:

[1] Keithley, J., & Swanson, B. (2005). Glucomannan and obesity: a critical review. Alternative therapies in health and medicine, 11(6), 30–34.

Categorieën: Afslanken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *