Hoe kan ik 5 kilo afvallen in 2 weken?

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

hoe val ik 5 kg af in 2 weken

Om gezonder te leven heb je jezelf het doel gesteld, 5 kilo afvallen in 2 weken. Het goede nieuws, dan ben je bij ons op het juiste adres, want in dit artikel lees je wat je moet weten over 5 kg afvallen in 2 weken.

We geven je adviezen en tips, zodat jij zo snel mogelijk van start kunt gaan.

Lees snel verder!

In het kort

5 Kilo afvallen in 2 weken wegen
  • 5 kilo afvallen in 2 weken is een ambitieus doel, maar niet onmogelijk
  • Jouw persoonlijke situatie weegt zwaar mee, of 5 kilo afvallen in 2 weken ook daadwerkelijk gezond is
  • 5 kilo gewichtsvermindering in 2 weken betekent niet alleen vetvermindering
  • Vermijd een crashdieet, vanwege het jojo-effect
  • Met een detoxsapkuur val je niet alleen sneller af, maar reinig je ook je lichaam
  • Val nog sneller af door een dag onderbroken te vasten (intermittent fasting)
  • Eet vezelrijk voor een verzadigend gevoel, waardoor je minder eet
  • Gebruik kleinere borden, zodat je automatisch minder eet
  • Ontbijt eiwitrijk, zodat je langer vol zit en dus minder eet

Wat zegt de wetenschap over 5 kilo afvallen in 2 weken?

Wanneer jij een vrij gangbaar gewicht hebt en toch 5 kilo wilt afvallen in 2 weken, zal de wetenschap andere dingen zeggen dan bij iemand die aan obesitas lijdt.

Daarom weegt jouw persoonlijke situatie zwaar mee in het afwegen van welke afvalstrategie het beste voor jou is.

Wat erg aan te raden is bij het 5 kilo afvallen in 2 weken, is niet alleen langzaam eten, maar ook goed kauwen. Wanneer je langzamer eet, val je meer af.

Doordat je sneller verzadigd zal zijn, nuttig je daarom 10 % minder calorieën. (bronvermelding) Daarnaast, doordat je intensiever kauwt, nuttig je ook nog eens tot wel 15% minder calorieën. (bronvermelding)

5 kg in 2 weken afvallen met een dieetschema

5 Kilo afvallen in 2 weken schema

Wanneer je heel graag wilt afvallen, kan een crashdieet verleidelijk zijn om in 2 weken snel 5 kilo af te vallen.

Echter is de kans op een jojo effect dan vele malen groter. Waarbij de afgevallen kilo’s er net zo hard weer aankomen.

Je kunt dus beter de doorlooptijd van jouw gestelde doel verlengen door bijvoorbeeld te gaan voor 5 kg afvallen in 3 weken of 5 kilo afvallen in 1 maand.

Je hebt dan een veel betere kans van slagen, zonder dat je te maken krijgt met het welbekende jojo-effect.

Wil je toch doorzetten met jouw ambitieuze doel 5 kilo lichaamsgewicht te verminderen in 2 weken, lees dan gauw verder.

Een schema om 5 kilo af te vallen in 2 weken

Om 5 kilo af te vallen in 2 weken is een ambitieus, maar niet onhaalbaar doel. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een detoxkuur, waardoor je niet alleen afvalt, maar ook je lichaam van binnen reinigt.

Realiseer je wel, dat wanneer je 5 kilo afvalt in 2 weken, dat dit niet alleen lichaamsvet zal zijn.

Schema week 1

Begin met het schrappen van ongezonde koolhydraten zoals koek, snoep, frisdrank etc.

Ga veel groente en fruit eten en drink voldoende. Het liefste veel water en groene thee om de vetverbranding te bevorderen.

Combineer dit gezonde voedingspatroon met korte intensieve intervalstrainingen en beweeg daarnaast minimaal 30 minuten per dag.

Kies 1 dag uit, waarbij je gaat vasten om niet alleen het afvallen te versnellen, maar ook om je lichaam alvast een beetje voor te bereiden op week 2. Drink minstens een halve liter water voor elke maaltijd.

Let wel op; vasten is niet geschikt voor iedereen. Soms is het niet haalbaar in verband met medische aandoeningen, of misschien vind jij het vasten helemaal niet prettig en wil je liever je calorieën tellen en daar vermindering in brengen.

Het kan jou allemaal helpen om af te vallen, als je maar doet wat jij prettig vindt zodat jij het afvallen makkelijker vol kan houden!

Schema week 2

5 Kilo afvallen in 2 weken sapkuur detox

Detox je lichaam met een zogenaamde detoxsapkuur. Heb je nog nooit een sapkuur gedaan, begin dan met een 3-daagse sapkuur. Heb je al meer ervaring met het doen van een detoxkuur, kun je ook kiezen voor een 5-daagse sapkuur.

Let hierbij wel op, dat je producten aanschaft die koudgeperst zijn. Bij een normale sapcentrifuge komt namelijk warmte vrij, waardoor essentiële voedingsstoffen verloren gaan.

De overige dagen houd je het schema van week 1 aan. Je mag tijdens deze kuur zoveel water drinken als je wilt.

Ook voor dit schema geldt; het is niet verplicht. Het kan een mooie toevoeging zijn op weg naar jouw doel, maar als jij het prettiger vindt om dit zonder sapkuur te doen, dan kan dat natuurlijk ook.

Het is ook niet altijd vanzelfsprekend dat iedereen een detox sapkuur volhoudt. Is dit in jouw situatie het geval; ga dan gewoon verder met het schema van week 1.

Praktische tips om 5 kilo af te vallen in 2 weken

1. Minstens een halve liter water drinken voor elke maaltijd, zodat het afvalproces versnelt zal worden.

2. Ontbijt eiwitrijk, waardoor je langer vol zit en dus minder eet op een dag. Je zult in 2 weken dus aardig verschil merken in hoeveel je eet, wanneer je zorgt voor een eiwitrijk ontbijt.

3. Eet vezelrijk, waardoor je sneller een verzadigd gevoel hebt en dus minder eet. Vezels vind je met name in groente, fruit, noten en zaden.

4. Gebruik kleinere borden, want hierdoor schep je minder op en eet je dus minder.

5. Bouw zo nodig een extra moment in om onderbroken te vasten. Door een extra dag 24 uur te vasten zal het afvallen in 2 weken nog sneller gaan. Dit hoeft natuurlijk geen 24 uur te zijn, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 16 uur te vasten en de overige 8 uur je maaltijden te nuttigen.

Conclusie

5 kilo afvallen in 2 weken is een ambitieus doel, maar wel haalbaar. Kijk wel naar jouw persoonlijke situatie of het nu wel zo gezond is om 5 kg af te vallen in 2 weken.

Houdt er ook rekening mee dat de gewichtsvermindering niet alleen uit vetvermindering zal bestaan. Bereid je goed voor met een 2-wekenschema, waarbij een detoxkuur niet alleen zorgt dat je snel afvalt, maar ook meteen je lichaam reinigt.

In combinatie met het onderbroken vasten gaat het afvallen snel en heb je een goede kans van slagen om 5 kilo af te vallen in 2 weken!

Houd altijd rekening met jouw persoonlijke situatie en stem daar je behoeften op af. Zoals eerder benoemd in dit artikel; vasten is niet altijd geschikt voor iedereen. Ditzelfde geldt voor een (detox) sapkuur.

Ontvang onze beste afslank tips en meest gemaakte fouten:

Ontdek onze tips voor blijvend, gezond én snel vetverlies. Klik op de knop hieronder.


Categorieën: Afslanken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *