Hoe laat je je buik platter lijken? Onze 6 tips

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

6 tips voor een plattere buik

Wil je graag je buik slanker laten lijken? Dan ben je niet de enige! Veel mensen streven naar een strakke en gedefinieerde buik, maar dit kan soms een uitdaging zijn.

Gelukkig zijn er enkele effectieve tips die je kunnen helpen je buik platter te laten lijken. In dit artikel delen we 6 tips die echt werken!

Of je nu net begint aan de weg naar een plattere buik, of al een tijdje bezig bent maar niet de gewenste resultaten ziet, deze tips kunnen je helpen je buik platter te laten lijken, zonder af te vallen.

Naast oefeningen, vochtafdrijvende supplementen en het aanpassen van je dieet kun je namelijk ook gebruikmaken van ‘optische trucjes’. 

Nieuwsgierig? Lees snel verder. 

Tip 1 Ga voor een flatterende tops

Er zijn bepaalde pasvormen en stijlen die je buik er platter uit laten zien. Een goed voorbeeld hiervan zijn flatterende tops. Ga bijvoorbeeld voor een peplum top, empire waist top, wrap top of een flow top. 

 • Peplum tops: deze tops hebben een uitlopende zoom die je buik bedekt en je taille benadrukt.
 • Empire waist tops: tops met een hoge taillelijn net onder de buste creëren de illusie van een smallere taille en een plattere buik.
 • Wrap tops: ook een wikkeltop kan je buik slanker laten lijken door de nadruk te leggen op je taille en de aandacht weg te trekken van je buik.
 • Flowy tops: tops van lichte en losse materialen kunnen helpen om je buik te verbergen en je outfit een luchtige uitstraling te geven.

Tip 2 Maak slim gebruik van kleuren en patronen

Kleuren en patronen kunnen een grote rol spelen bij het creëren van de illusie van een slankere taille. Hier zijn enkele trucs die je kunt gebruiken:

 • Donkere kleuren: kies voor bovenkleding in donkere kleuren, zoals zwart, donkerblauw of donkergroen. Donkere kleuren hebben een afslankend effect en kunnen je buik slanker laten lijken.
 • Verticale strepen: tops met verticale strepen kunnen je buik optisch verlengen en een slanker silhouet creëren.
 • Kleine prints: prints met kleine patronen kunnen de aandacht afleiden van je buik en je taille accentueren.
 • Color blocking: bovenkleding met color block, waarbij donkere kleuren aan de zijkanten worden gecombineerd met een lichtere kleur in het midden, is ook een manier om een slank silhouet te creeeren. 

Tip 3 Draag laagjes

Ook het gebruik van laagjes is een geweldige techniek om je buik te verbergen en slanker te laten lijken. Hier zijn enkele ideeën om mee te experimenteren:

 • Open vest of kimono: Draag een open vest of kimono over je top om je buik te bedekken en de aandacht af te leiden.
 • Blazers of jasjes: Kies voor getailleerde blazers of jasjes die je taille accentueren en je buik verbergen.
 • Oversized truien: Draag een oversized trui om je buik te camoufleren en een nonchalante look te creëren.
 • Lange shirts of tunieken: Combineer een top met een lang shirt of tuniek dat je buik bedekt en je taille slanker doet lijken.

Tip 4 Shop een hooguitgesneden broek

Naast flatterende bovenkleding kun je ook een hoog uitgesneden broek dragen om je bank platter te laten lijken. Hier is waarom:

 • Optische illusie: hoog uitgesneden broeken trekken de aandacht naar je taille en benen, waardoor je buik optisch slanker lijkt.
 • Taille accentueren: broeken met een hoge taille accentueren je natuurlijke taille en creëren een zandloperfiguur.
 • Buikbedekking: hoog uitgesneden broeken bedekken je buik en verbloemen hiermee je buikvet en ‘love handles’. 

Tip 5 Let op je houding

Naast het kiezen van de juiste kledingstukken, kunnen je houding en de manier waarop je poseert ook een verschil maken in hoe plat je buik lijkt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 • Rechte houding: Sta rechtop met je schouders naar achteren en je buik ingetrokken. Dit helpt om je buikspieren te versterken en je buik platter te laten lijken.
 • Positie van je armen: Leg je handen op je heupen of kruis je armen over je buik om de aandacht weg te trekken van je buik.
 • Schuine pose: Sta in een schuine positie met je lichaam gedraaid en je ene voet iets naar voren. Dit kan helpen om je buik slanker te laten lijken. Handig voor presentaties of wanneer je op de foto gaat. 

Tip 6: Draag corrigerend ondergoed

Als je op zoek bent naar tijdelijke oplossingen om een plattere buik te krijgen kan corrigerend ondergoed – ofwel shapewear – ook een optie zijn. Corrigerend ondergoed is ontworpen om je buik plat te maken en je taille te definiëren.

Corrigerend ondergoed voor je buik is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar zwart en huidskleur zijn het meest voorkomend. Er zijn slips, broekjes met pijpen tot boven aan de knieën, maar ook bodies.

Je kunt het corrigerend ondergoed dus afstemmen op de kleding die je er boven draagt en het seizoen. Wel zo fijn, want ook in de zomer wil je er natuurlijk op je mooist uitzien in een (nauwsluitende) outfit.  

Shapewear kan een geweldige aanvulling zijn op je garderobe als je een gladdere silhouet wilt creëren. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van shapewear:

 • Kies de juiste maat: Zorg ervoor dat je shapewear de juiste maat heeft, anders kan het oncomfortabel zijn en niet het gewenste effect hebben. Koop het zeker niet te klein. 
 • Focus op je probleemgebieden: kies shapewear die specifiek is ontworpen voor je buik en taille om deze gebieden gladder te maken.
 • Combineer met de juiste kleding: draag shapewear samen met flatterende tops, truien of jurken of ga voor een hooguitgesneden broek.  

Ga je een dagje naar het strand of zwembad? Dan kun je in plaats van corrigerend ondergoed een corrigerend badpak dragen die je buik verbloemt. 

Extra tip: werk aan een positief zelfbeeld

Tips om je buik platter te laten lijken zijn natuurlijk fantastisch, maar laten we niet vergeten dat je prachtig bent zoals je bent.

Mocht je daar zelf nog niet zo in geloven dan is het tijd om – naast bovenstaande tips te gebruiken – ook te werken aan een positief zelfbeeld.

Hoe je dat kunt doen? Hier zijn enkele suggesties: 

 • Positieve affirmaties: herhaal positieve affirmaties om jezelf eraan te herinneren dat je mooi bent, ongeacht de vorm van je buik.
 • Zelfzorgroutine: creëer een zelfzorgroutine waarin je tijd neemt om voor jezelf te zorgen en jezelf te verwennen.
 • Zelfliefde: heb compassie voor jezelf en wees vriendelijk voor je lichaam, ongeacht de grootte of vorm van je buik.

Kortom

Het is mogelijk je buik platter te laten lijken met de bovenstaande tips. Zo kun je slimme kledingkeuzes maken, corrigerend ondergoed dragen en/of de juiste houding aannemen.

Om je beter te voelen over je buik is het ook aan te raden om aan je zelfbeeld te werken en zelfvertrouwen op te bouwen. Je bent namelijk al prachtig zoals je bent. 

Wil je niet alleen je buik platter laten lijken, maar ook echt een platte buik? Het liefst zo snel mogelijk? Dan kun je deze tips voor een platte buik in één nacht of een plattere buik in één week raadplegen. 

Ontvang onze beste afslank tips en meest gemaakte fouten:

Ontdek onze tips voor blijvend, gezond én snel vetverlies. Klik op de knop hieronder.


Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *