Kan ik mijn buikvet wegkrijgen in 2 weken?

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

buikvet kwijtraken in 2 weken

Het internet staat vol met claims met mooie verhalen over hoe je buikvet weg kan krijgen in 2 weken. Bij sommige artikelen wordt er zelfs geclaimd dat je buikvet kan kwijtraken in 1 week.

Jij wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk jouw buik wegkrijgen. Buikvet weg in 2 weken klinkt als een droom die je graag gewaar ziet worden, maar is dit wetenschappelijk wel mogelijk?

Hierover lees je meer in dit artikel.

Wat je in het kort moet weten

Buikvet wegkrijgen 2 weken
 • Al je buikvet kwijtraken in 2 weken is wetenschappelijk onmogelijk
 • Wel kun je een aanzienlijk deel van je buikvet kwijtraken in 2 weken door op de juiste manier te werk te gaan
 • Drs Seymour S. Alpert toont aan dat je per pond lichaamsvet maximaal 31 calorieën vetmassa per dag verbrandt
 • Wanneer je te snel afvalt, worden jouw eiwitreserves aangesproken waardoor je spiermassa afvalt in plaats van vetmassa
 • Wetenschappelijk is bewezen dat buikspieroefeningen geen toegevoegde waarde hebben op het verliezen van buikvet
 • Zorg dat je onder jouw maximum calorieverbranding blijft, zodat jij effectief buikvet kwijtraakt. Maak hiervoor een berekening aan de hand van Drs Seymour’s onderzoek
 • Train met gecombineerde oefeningen, zoals lunges (met twist), hip thrusts (met gewicht), kettlebell swing, squats, deadlifts, overhead press, (in plaats van buikspieroefeningen)
 • Combineer samengestelde fitnessoefeningen met een dieet dat afgestemd is op jouw persoonlijke situatie
 • Vervang koolhydraten in jouw ontbijt voor eiwitten
 • Maak gebruik van cardioapparatuur om vetbranding verder te stimuleren

Wat zegt de wetenschap?

Door de manier waarop jouw lichaam vetverbranding aanspreekt, zit er een grens aan het kwijtraken van buikvet. In 2 weken kan je best wat buikvet kwijtraken, maar al je buikvet weg in 2 weken is wetenschappelijk onmogelijk.

Je lichaam heeft een ingebouwd overlevingsmechanisme, waarbij jouw lichaam bij een overmatige vetverbranding automatisch overschakelt op het verbranden van eiwitreserves.

De wetenschap heeft zelfs onderzocht hoeveel vet er verbrand kan worden, voordat jouw lichaam eiwitreserves gaat aanspreken.

Drs. Seymour S. Alpert heeft namelijk op basis van wetenschappelijke studies onderzocht, dat het lichaam per pond maximaal 31 calorieën vetmassa per dag kan verbranden.

Wordt dit maximum overschreden, schakelt het lichaam automatisch over op het verbranden van eiwitreserves. Dit gaat ten koste van jouw spiermassa waardoor je wel afvalt, maar het buikvet blijft dus hardnekkig aanwezig.

Buikvet weg in 2 weken is dus wetenschappelijk onmogelijk, maar in 2 weken kun je wel veel doen om een aanzienlijk deel van je buikvet weg te krijgen.

In dit artikel lees je meer over hoe je effectief buikvet kwijt kan raken in 2 weken.

Kan je buikvet wegkrijgen in 2 weken door buikspieroefeningen?

Buikvet weg in 2 weken buikspieroefeningen

Dagelijks honderden crunches en situps doen, het lijkt misschien heel effectief om buikvet weg te krijgen in 2 weken.

Echter niets is minder waar..

Wetenschappelijk is namelijk aangetoond dat intensief buikspieroefeningen doen, geen effect heeft op het kwijtraken van buikvet. (bronvermelding)

In een wetenschappelijk onderzoek met 24 deelnemers werd aangetoond, dat 6 weken lang buikspieroefeningen doen geen effect had op het kwijtraken van buikvet.

Ook in combinatie met een dieet hadden de buikspieroefeningen geen toegevoegde waarde bij het verliezen van buikvet, ten opzichte van de proefpersonen met alleen een dieet.

Wat veel effectiever is om buikvet weg te krijgen in 2 weken, is het doen van zogeheten compound oefeningen. Deze training bestaat uit samengestelde fitnessoefeningen, die meerdere grote spiergroepen tegelijk trainen.

Deze manier van sporten is het meest effectief voor het wegkrijgen van buikvet in 2 weken doordat je meer calorieën verbrandt, terwijl je de grootste spiergroepen traint. Hierover lees je straks meer in onze tips over hoe buikvet weg te krijgen in 2 weken.

Hoe raak je gemotiveerd om buikvet weg te krijgen in 2 weken?

Natuurlijk helpen we je graag op weg hoe je dan wel effectief een aanzienlijke hoeveelheid buikvet kan wegkrijgen in 2 weken.

Waar je al mee kan beginnen om nog meer gemotiveerd te raken om je buik weg te krijgen, is je te laten inspireren door onze tips om een platte buik in 1 nacht te verkrijgen.

Dit artikel gaat niet over snel buikvet kwijtraken, maar wel over hoe je eenvoudig kan zorgen dat je buik minder opgeblazen is.

Ook kun je alvast corrigerend ondergoed voor je buik dragen om te zorgen dat je een plattere buik krijgt.

Als je wilt weten hoe je snel kan afvallen zonder dat je jezelf hoeft te verhongeren met een dieet, lees dan ook eens snel afvallen buik zonder dieet. Wanneer je de effecten ervaart van de gegeven tips, ga je nog gemotiveerder aan de slag om je buikvet kwijt te raken in 2 weken!

5 makkelijke tips

Ben je al gemotiveerd geraakt om de strijd aan te gaan met jouw buikvet? Hier zijn 5 praktische tips om jou te helpen met het buikvet weg te krijgen in 2 weken.

Tip 1: Eten & Beweging

Zorg dat je minder eet dan je dagelijkse energiebehoefte en combineer dit met het trainen op een cardioapparaat voor vetverbranding.

Tip 2: Compound oefeningen

Vervang fitnessoefeningen die alleen gericht zijn op de buik voor compound oefeningen. Deze samengestelde fitnessoefeningen trainen meerdere spiergroepen tegelijk, waardoor je niet alleen meer calorieën verbrandt, maar ook je grootste spiergroepen traint.

Fitnessoefeningen die het meest effectief zijn voor het kwijtraken van buikvet in 2 weken:

 • Kettlebell swings
 • Hip thrusts (met gewicht)
 • Squats
 • Deadlifts
 • Overhead press
 • Lunges (met twist)

Tip 3: Persoonlijk schema

Combineer het trainen met samengestelde fitnessoefeningen met een dieet dat persoonlijk op jouw situatie is afgestemd. Zo krijg je nog effectiever je buikvet weg in 2 weken.

Tip 4: Hoeveel calorieën?

Bereken aan de hand van drs. Seymour’s onderzoek hoeveel calorieën je per dag kunt verbranden, voordat je lichaam eiwitten gaat aanspreken. Gebruik eerst een online calculator om je vetmassa te berekenen.

Ga dan aan de slag met de volgende formule: 31 kcal x 2,2 = 68,20 cal. (1 kg = 2,2 lb)

Voorbeeld:
Bij een lichaamsgewicht van 100 kg en 25% vetpercentage betekent dit 25 kg lichaamsvet.
25 x 68,20 = 1705 kcal. Dit is het calorieënaantal dat je dagelijks maximaal mag verbranden.
Wanneer je onder het aantal calorieën blijft wat je maximaal per dag mag verbranden, voordat je lichaam eiwitreserves gaat aanspreken, krijg je effectief je buikvet weg in 2 weken.

Tip 5: Verhoog je eiwitinname

Vervang een koolhydraatrijk ontbijt door eiwitten om zo de vetverbranding nog verder te stimuleren. Ook geeft een eiwitrijk ontbijt een voller gevoel, waardoor je minder eet. Drink hierbij natuurlijk ook voldoende water.

Een eiwitrijk ontbijt draagt dus positief bij aan het verbranden van buikvet in 2 weken.

Conclusie

Buikvet weg in 2 weken conclusie

In 2 weken al je buikvet wegkrijgen is onmogelijk volgens de wetenschap. Drs. Seymour S. Alpert heeft in wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat je lichaam overgaat op het aanspreken van eiwitreserves, wanneer jouw lichaam meer dan 31 calorieën per pond lichaamsvet heeft verbrand.

Wel is het mogelijk een aanzienlijk deel van je buikvet in 2 weken kwijt te raken, wanneer je de juiste tactiek gebruikt.

Het berekenen van de hoeveelheid calorieën die jij per dag mag verbranden, zodat je daar onder kunt blijven, is essentieel voor het effectief verbranden van je buikvet in 2 weken.

Ook het combineren van samengestelde fitnessoefeningen met een op jou afgestemd dieet, is uitermate effectief voor het wegkrijgen van jouw buikvet in 2 weken.

Vervang hierbij een koolhydraatrijk ontbijt door eiwitten om jouw hongergevoel te stillen en de vetverbranding te stimuleren.

Train op een cardioapparaat om de vetverbranding nog verder te bevorderen, zodat ook jij in 2 weken maximaal buikvet weg hebt gekregen!

Ontvang onze beste afslank tips en meest gemaakte fouten:

Ontdek onze tips voor blijvend, gezond én snel vetverlies. Klik op de knop hieronder.Categorieën: Afslanken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *