Diabetes de novo op de spoedeisende hulp

 

Diabetes de novo op de spoedeisende hulp

, diëtist - 15 februari 2018

Mijn werktelefoon gaat af, het is de verpleegkundige van de spoedeisende hulp. Er is zojuist een meisje van 13 jaar binnengekomen met diabetes de novo. Ik word in consult gevraagd en in mijn hoofd begin ik meteen met het maken van een lijst je over wat er moet worden gedaan.

Lees meer

Is chocolade gezond?

, diëtist - 12 februari 2018

Zoet, bitter, zout en zuur… Chocola heeft het allemaal. Maar weinig mensen zijn geen fan van deze bittere boon die verwerkt wordt in toetjes, gebakjes, repen en ander lekkers. Waar komt hij vandaan en wat doet het eigenlijk met je lichaam?

Lees meer

Zoetstoffen: gif of goed?

, diëtist - 8 februari 2018

Toegevoegde suikers, zoals in frisdranken, zijn niet gezond, bespreek ik met Erwin en Monique die op mijn spreekuur komen. Erwin is gedotterd en sindsdien werkt hij aan een gezondere leefstijl. ‘Maar’, zegt Monique, ‘die light frisdranken met zoetstoffen schijnen nog slechter te zijn. Daar zit aspartaam in en dat is kankerverwekkend, heb ik gehoord.’ Heeft Monique gelijk?

Lees meer

Vezels, doe je darmen een plezier!

, diëtist - 5 februari 2018

Voedingsvezels, je hebt ze in soorten en maten. De ene vezel is de andere niet. Ons voedsel bevat een mengsel van veel verschillende soorten vezels die allemaal verschillende effecten in ons lichaam hebben. Maar waar zijn vezels nou goed voor?

Lees meer