Vis in plaats van medicijnen

 

Vis in plaats van medicijnen

, diëtist - 15 januari 2018

Joop is door de huisarts verwezen in verband met hypertriglyceridemie. Dit wil zeggen dat de vetten in zijn bloed (de triglyceriden) te hoog zijn. Het maakt de kans op hart- en vaatziekten groter.

Lees meer

Wat kun jij verbeteren aan je voeding?

, diëtist - 11 januari 2018

Toevallig de oudejaarsconference van Guido Weijers gezien? Hij had het over de fipronil-eieren. Een geïnterviewde man op de markt zei: ‘ja, het is dan wel een kleine hoeveelheid die erin zit, maar als dat op de lange termijn mogelijk schadelijk voor de gezondheid is, vind ik dat toch geen prettig idee.’ Vervolgens neemt hij een trek van zijn sigaret.

Lees meer

Vet lekker

, diëtist - 8 januari 2018

Avocado en noten als slimme snack en bij de lunch salades in plaats van brood. Wil je anno 2018 iets eten, dan wordt het er niet makkelijker op. Want wat is nou goed en hoeveel heb je er van nodig?

Lees meer

Waar water goed voor is

, diëtist - 4 januari 2018

Er is altijd veel te doen om water drinken, ik krijg heel regelmatig een vraag in de trant van: ‘Ik kan toch beter een sapje drinken dan een glas water? In water zit namelijk niets en in een sapje wel.’ Dit was voor mij de aanleiding om meer te vertellen over het belang van water drinken.

Lees meer