Help, ik moet naar de diëtist!

 

Help, ik moet naar de diëtist!

, diëtist - 19 april 2018

Hans loopt de huisartsenpraktijk uit met een papiertje in zijn hand waarop staat ‘verwijzing dieetbehandeling’. Bij het idee krijgt hij al de rillingen. Gedachten zoals ‘straks moet ik mijn hele eetpatroon omgooien en leven op water en brood’, ‘ze schrikt zich vast helemaal een hoedje van mijn eetgewoonten’ spoken door zijn hoofd. Maar zijn dit eigenlijk wel reële gedachten? En wat doet de diëtist nou precies?

Lees meer

Tips om niet te vergeten te eten

, diëtist - 16 april 2018

Terwijl de een altijd zin heeft in lekker eten en er een bourgondische leefstijl op nahoudt, beleeft een ander wellicht minder plezier aan eten. Een maaltijd overslaan doordat je druk bezig bent of als je een keer geen trek hebt, overkomt iedereen wel eens. Maar wat kun je doen als je elke dag gewoonweg vergeet te eten? In dit blog deel ik tips om niet vergeten te eten.

Lees meer

Word je dik van de overgang?

, diëtist - 12 april 2018

Meer dan eens hoor ik van cliënten: ‘Sinds de overgang ben ik dikker geworden’. Maar word je nou dik van de overgang of ligt het genuanceerder? Ik leg het altijd als volgt aan mijn cliënten uit:

Lees meer

Voeding bij de ziekte van Parkinson

, diëtist - 9 april 2018

Op 11 april 2018 is het Wereld Parkinson Dag. De ziekte van Parkinson is een aandoening van de hersenen. Een kleine groep cellen in de hersenen is beschadigd en sterft af. Daardoor kunnen de cellen geen dopamine meer aanmaken. Het gevolg is dat patiënten last krijgen van ziekteverschijnselen zoals trillen, moeilijk praten en stijfheid.

Lees meer

Klaar voor de start…?

, diëtist - 5 april 2018

Op zondag 8 april staan weer duizenden lopers aan de start van de Marathon van Rotterdam. Training is natuurlijk erg belangrijk om deze 42,2 km hardlopen te volbrengen. Ook voeding is belangrijk. In dit blog meer informatie over de juiste voeding om een marathon uit te lopen.

Lees meer

Dun, dunner, dunst en het liefst nog dunner

, diëtist - 3 april 2018

‘Verdraaid, toch weer een stuk taart genomen’, boos kijkt ze naar zichzelf in de spiegel. Ze pakt een ‘vetrol’ beet. ‘Zie je nou wel, het zit er meteen aan.’ Ze wil zijn zoals de bloedmooie dames in de bladen en de #fitgirls op Instagram. Een zo plat mogelijke buik en een mooie taille. Herkenbaar? Op social media word ik er blijkbaar ook voor uitgedaagd, het zogenaamde Assepoester-dieet. Dun, dunner, dunst en het liefst nog iets dunner.

Lees meer

Vrolijk paasfeest!

, diëtist - 29 maart 2018

Tijdens Pasen is het feest en deze dagen gaan voor velen gepaard met een feestelijke maaltijd. Het valt mij op dat de paaseieren steeds vroeger in de supermarkt komen te liggen en dat de supermarkten speciale producten verkopen om deze Pasen zo fijn mogelijk te maken. Het begint bijna op Kerst te lijken; we moeten met de hele familie ontbijten en daarna paaseieren zoeken. Vervolgens schuiven we allemaal weer aan tafel om te beginnen met de gourmet. Toch hoor ik dat al mijn cliënten opzien tegen de kerstdagen. Maar wie vraagt zich af: Hoe overleef ik de paasdagen? 

Lees meer

250 gram groenten, hoe krijg je zoveel binnen?

, diëtist - 26 maart 2018

De Gezondheidsraad adviseert om elke dag 250 gram groenten te eten. Toch haalt maar liefst 72% van de Nederlanders dit niet. Hoor jij al bij die 28% die dit elke dag al goed doet? Nee? Niets om je voor te schamen. Tijd voor een plan om het je wel te laten lukken!

Lees meer

Gezond eten op je werk, hoe doe je dat?

, diëtist - 22 maart 2018

‘Eigenlijk eet ik meer maaltijden op kantoor, dan thuis.’ zegt Anna. Anna (42 jaar) is een slimme vrouw en realiseert zich dat ze veel winst maakt, als ze op kantoor gezondere keuzes maakt. Haar vraag is: ‘Gezond eten op je werk, hoe doe je dat?’

Lees meer

Diëtist versus voedingsconsulent

, diëtist - 19 maart 2018

Tegenwoordig zijn er veel beroepen die te maken hebben met voeding. Daardoor ontstaat er nog regelmatig verwarring. Veel mensen denken dat een diëtist en voedingsconsulent hetzelfde doen. Diëtist versus voedingsconsulent: wat is het verschil?

Lees meer