Verschillen en overeenkomsten diëtist

Veel mensen bieden zich aan als expert op het gebied van voeding maar hebben beperkte kennis. Als je deze flyer leest, weet je wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen diëtist, gewichtsconsulent, voedingsdeskundige, voedingstherapeut of leefstijlcoach.

De dietist is de specialist

Je kunt hier de flyer als PDF downloaden

De diëtist is de specialist

 

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid. Heb je hartklachten, diabetes, maag- en darmproblemen, kanker, voedselallergie of een andere aandoening? Ben je topsporter of zwanger? Je wordt begeleid bij gedragsverandering en krijgt een advies afgestemd op jouw situatie.

 

Waar vind je de diëtist?

 

Je vindt de diëtist op verschillende plekken. De diëtist heeft spreekuren in de buurt waar je naartoe kan, maar doet ook huisbezoeken als je niet in staat bent om zelf naar het spreekuur te komen. Daarnaast werken er diëtisten in onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen en revalidatiecentra. Zij hebben veel kennis over het belang van voeding in die zorgsituaties en kunnen je helpen om te herstellen of om een zo goed mogelijke voedingstoestand te krijgen. Zodat behandelingen beter aanslaan of dat je goed gevoed een operatie in kunt gaan.

 

De diëtist aan bed

 

Komt de specialist of arts bij jou aan bed in het ziekenhuis of verpleeghuis vraag dan ook eens of de diëtist betrokken kan worden bij jouw behandeling als dit nog niet is gebeurd.

Lees hier meer over kwaliteit of over diëtist en vergoeding

Huisbezoek: wanneer de diëtist naar jou toekomt

, diëtist 10 december 2018
Niet iedereen is in staat om naar het spreekuur van de diëtist te komen. Soms zijn mensen te ziek...

De diëtist kijkt verder dan het gewicht

, diëtist 20 november 2017
Bij het woord diëtist zullen veel mensen denken aan een weegschaal. Wat de meesten niet weten is dat gewicht...

Voeding bij hartrevalidatie? De diëtist! Of niet?

, diëtist 27 juli 2017
Op 20 juli stond op Nu.nl een artikel met de kop: Hartpatiënten hebben baat bij programma’s voor leefstijlverandering. Het...

Minder pillen, meer diëtist

, diëtist 4 mei 2017
Naar aanleiding van artikel van NRC van 28 april 2017 “Huisarts moet paprika voorschrijven, geen pillen”