Wat is het beste cardio apparaat voor vetverbranding?

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

het beste cardio apparaat voor vetverbranding

Een uitstekende manier om aan je dagelijkse beweging en vetverbranding toe te komen is door te trainen met een cardio toestel.

Een cardio apparaat is eenvoudig in gebruik en biedt zeer effectieve training voor diverse gezondheidsdoelen.

Ben je benieuwd welk cardio apparaat het meest voor jou geschikt is, en welk apparaat de grootste vetverbrander is?

Bekijk dan dit artikel en kom alles te weten over het beste cardio apparaat om snel kilo’s te verliezen.

De beste fitnessapparaten om mee af te vallen

Met een cardio apparaat zorg je voor een volledige work-out waarmee je zoveel mogelijk vet verbrandt.

Maar welk apparaat is het beste cardio apparaat? Dit verschilt per persoon en hangt samen met diverse eigenschappen.

Om je een beeld te geven van de gemiddelde resultaten per cardio apparaat kun je een kijkje nemen bij de onderstaande lijst aan beste fitnessapparaten om af te vallen.

Ook lees je in de onderstaande lijst welk apparaat het beste cardio apparaat voor buikvet verliezen is. Bekijk de verschillende apparaten en kijk welk cardio apparaat het best bij jouw fitness doel past.

Airbike: 1106 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding airbike

De airbike is het beste cardio apparaat voor een zeer intense cardio training. Zo verbrand je met een uurtje flink fietsen al snel rond de 1106 calorieën.

Wanneer je traint met een airbike train je verschillende spiergroepen, waardoor je airbike inspanning verreweg het meeste oplevert calorie verbranding.

Uiteraard verschilt het aantal verbrande calorieën per work-out en heb je zelf in de hand hoe zwaar en effectief je jouw training maakt.

Spinningbike: 1106 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding spinningfiets

Net als met de airbike verbrand je enorm veel calorieën met een spinningbike. Hoeveel je uiteindelijk verbrand met een spinningssessie hangt af van de intensiteit van de training.

Zo kun je de training zo zwaar mogelijk maken door sprinten te trekken of de intensiteit te verhogen waardoor het trappen zwaarder wordt.

Hiermee verhoog je de druk op je benen en dien je tegelijkertijd meer kracht te zetten met je armen.

Roeitrainer: 760 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding roeimachine

Een roeitraining behoort zeker tot de meest intensieve cardio apparaten. Met een roeitraining verbrand je al snel rond de 760 calorieën per uur.

Met roeien gebruik je vrijwel je hele lichaam en komen grote spiergroepen aanbod, zoals je rugspieren. Roeien wordt daarom gezien als een full-body work-out.

Hardloopband: 560 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding loopband

Een van de meest populaire cardio apparaten is de welbekende hardloopband. Met een loopband verbrand je al snel z’n 560 calorieën per uur.

Uiteraard hangt het exacte aantal verbrande calorieën af van hoe snel je rent en van jouw gewicht en het percentage spier dat je hebt.

Crosstrainer: 500 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding crosstrainer

Met een crosstrainer verbrand je al snel rond de 500 calorieën per uur. Tijdens een crosstrainer training gebruik je zowel je armen als je benen, waardoor je een volledige work-out hebt.

Om de handvaten te bewegen gebruik je zowel je armspieren, borstspieren en je rugspieren. Door de intensiteit te verhogen zorg je ervoor dat je meer kracht dient te zetten met zowel je armen als je benen, waardoor je het aantal verbrande calorieën per minuut enorm kunt verhogen.

Hometrainer: 410 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding hometrainer

Met een hometrainer maak je dezelfde ronde bewegingen als op een normale fiets. Hoeveel calorieën je verbrand hangt net als met andere fiets cardio apparaten af van hoe hard je trapt.

Een hometrainer is vaak minder geschikt voor intense sprints en hellingen, zoals met een spinningbike, en is vaak meer geschikt voor opbouwen van conditie.

De hometrainer is uitstekend voor het verbranden van vet, met name wanneer je de hometrainer gebruikt voor langdurige trainingssessies.

Trilplaat: 180 calorieën per uur

cardio apparaat vetverbranding trilplaat

De trilplaat is een populair cardio apparaat dat zorgt voor een gemiddelde hoeveelheid aan calorieën verbranding. Je hoeft niet al te intensief bezig te zijn als je ervoor kiest om op de trilplaat te gaan staan zónder er oefeningen bij te doen.

Wanneer je verschillende eenvoudige oefeningen uitvoert terwijl je op de trilplaat staat, verbrand je gemiddeld ongeveer 180 calorieën per uur.

Indien je het aantal verbrande calorieën per uur op de trilplaat wilt verhogen kun je kiezen voor intensievere oefeningen in combinatie met de trilplaat.

Hoe kies ik een cardio apparaat dat bij mij past?

Elke sporter is anders. We hebben dan ook allemaal onze specifieke voorkeur op het gebied van cardiotraining.

Wanneer je een cardio apparaat kiest is het daarom belangrijk om diverse eigenschappen in acht te nemen. Hiermee zorg je ervoor dat je kiest voor een apparaat dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw lichaam en sportdoel.

Bekijk de onderstaande eigenschappen en kies een cardio apparaat dat het best bij jou aansluit.

Houding

De cardio apparaten verschillen allemaal in de houding die je op het apparaat dient aan te nemen. Zo heb je op de meeste fiets apparaten een zittende houding, terwijl je op loopbanden en crosstrainers een rechtopstaande houding aanneemt.

Indien je bepaalde blessures hebt, of het liefst bepaalde spiergroepen ontlast, is het belangrijk om te kijken of de houding die je dient aan te nemen op de cardio trainer comfortabel voor jou is en jouw lichaam niet te veel belast.

Intensiteit

Vraag jezelf af hoe intens je wilt trainen met jouw cardio apparaat.

Indien je wilt kiezen voor een zeer intensieve work-out kun je het best kiezen voor een cardio apparaat waarmee je flink wat calorieën kunt verbranden, zoals de airbike.

Ben je op zoek naar een cardio apparaat waarmee je lichte trainingen kunt doen en langzaam je conditie mee kunt verbeteren, of zelfs misschien wel om mee te revalideren? Kies dan voor een cardio apparaat zoals de hometrainer.

Wat zegt de wetenschap?

Dat cardio belangrijk is voor je lijf valt niet te ontkennen. Hoeveel en hoe intensief we moeten sporten hangt af van tal van factoren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je leeftijd, je gewicht en je voedingspatroon. Het effect van cardio training op het verbranden van vet verschilt ook enorm per type cardiotraining en per persoon.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat hoe nuttig zware cardio training ook is om calorieën te verbranden, het nog steeds belangrijk is om ook lage intensiteit work-outs te doen.

Zo zorgen de wat lagere intensiteit work-outs, zoals een hometrainer work-out, ervoor dat je met name calorieën uit vet verbrand.

Intense work-outs, zoals met een spinningbike, zorgen over het algemeen voor het verbranden van calorieën uit koolhydraten.

Een intense training zorgt er daarnaast voor dat je cortisol-levels pieken, waardoor vet juist wordt vastgehouden.

Conclusie

Uit veel onderzoeken blijkt dat cardio enorm gezond is voor je lichaam. Je blijft er fitter en jonger door.

Hoe je jouw cardio training samenstelt kun je helemaal zelf bepalen. De meest effectieve vorm van cardio is fietsen.

Met een airbike of spinningbike verbrand je al snel rond de 1100 calorieën per uur. Ook is deze vorm van cardio uitstekend voor het verbeteren van je conditie.

Welke vorm van cardio het meest geschikt is voor jou hangt af van tal van factoren.

Ben je op zoek naar een effectief cardio apparaat? Vergeet dan niet te kijken naar de houding die je dient aan te nemen met het apparaat en naar je sportdoel dat je middels het cardio apparaat wilt bereiken.

Vergeet hierbij niet om eventueel rekening te houden met lichamelijke beperkingen en blessures.

Met deze informatie en tips uit dit artikel weten wij zeker dat je een cardioapparaat gaat vinden wat het beste aansluit op jouw wensen!

Categorieën: Afslanken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *