Welke bikini is geschikt voor een dikke buik?

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

welke bikini bij een dikke buik

Zoek je de perfecte bikini voor een dikke buik? Er is helemaal niks mis met een buikje. Je hoeft je dan ook zeker niet te schamen als je buik zichtbaar is op het strand of bij het zwembad. Toch voelen veel vrouwen zich fijner in een corrigerende bikini.

Met de juiste bikini voel je je een stuk zelfverzekerder. Maar het vinden van de perfecte variant die ook nog eens flatterend is, is zo makkelijk nog niet. Hier lees je welke bikini’s geschikt zijn voor een dikke buik of een iets voller figuur. 

Ook geven we je een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van de perfecte bikini.

Belangrijke punten

  • Er zijn een aantal soorten bikini’s die je zelfverzekerder kunnen laten voelen over je buikje. Dit zijn high waist bikini’s, corrigerende bikini’s, beugel bikini’s, badpakken en tankini’s. 
  • Sommige bikini’s hebben zelfs een platte buik effect. Vooral corrigerende bikinibroekjes kunnen jouw buikje verhullen en jouw heupen accentueren. 
  • Het belangrijkste is dat je draagt waar jij je fijn bij voelt. Of dit nu een high waist corrigerende bikini is of een mooie tankini; wees trots op je lichaam!

Geschikte bikini’s voor een dikke buik

Veel vrouwen hebben er moeite mee: het vinden van de juiste bikini. Met een bikini wil je graag je positieve punten benadrukken. En het liefst de delen waar je onzeker over bent, bedekken of verdoezelen. 

Je mag je buikje natuurlijk altijd laten zien. Maar we snappen het ook als je je hier niet fijn bij voelt. Gelukkig zijn er heel veel geschikte bikini’s voor een dikke buik.

Hieronder zetten we de verschillende soorten bikini’s op een rij die flatterend zijn voor een buikje. 

High waist bikini

De high waist bikini is de perfecte bikini voor een voller figuur. Doordat de bikinibroekjes hoog uitgesneden zijn, ligt de nadruk volledig op je taille. De corrigerende high waist bikini laat je buikje minder dik lijken en zorgt zelfs voor een zandloper effect. 

Corrigerende high waist bikini’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Kies voor een klassieke zwarte kleur zodat het broekje nog meer afslankt of ga juist voor een opvallende print!

Corrigerende bikini

Naast corrigerend ondergoed voor je buik bestaan er ook corrigerende bikini’s. Je werkt een buikje eenvoudig weg met een corrigerend bikinibroekje.

Aangezien elk lichaam anders is, zijn er ook verschillende buik corrigerende bikini’s verkrijgbaar. Zo kun je voor een slip kiezen, maar ook bestaan er hipster en string bikinibroekjes.

Het is maar net waar jij je fijn bij voelt.

Een flatterend badpak voor een dikke buik

Ook krijgen we vaak de vraag welk badpak geschikt is als je een buikje hebt. Er zijn een hoop verschillende modellen badpakken voor een dikke buik beschikbaar. En deze zijn helemaal niet ouderwets. Denk bijvoorbeeld aan een one-shoulder model of zelfs een variant met mouwtjes. Helemaal hip!

Een badpak zorgt ervoor dat jouw buik volledig bedekt is. De aandacht wordt dus op andere delen van je lichaam gericht. Dit is voor veel vrouwen fijn omdat zij een stuk zekerder zijn wanneer de buik niet te zien is. 

Er zijn speciale corrigerende badpakken die jouw taille benadrukken en je rondingen goed laten uitkomen. Bovendien is een badpak voor een dikke buik vaak verstevigd rondom de buik. Zo ontstaat er als het ware een platte buik effect. 

Tankini

Een badpak is ideaal om je dikke buik te verdoezelen, maar de tankini biedt ook een aantal voordelen. Een tankini is een tweedelig zwempak. Het bestaat uit een bikinibroekje en een wat langere bikinitop.

Deze top bedekt het meeste van je buik; sommige topjes komen tot de navel terwijl anderen op de heupen vallen. Ook zijn er strakke varianten en wat lossere modellen verkrijgbaar. Er is dus voor ieder figuur een passend model te vinden.

Een voordeel van de tankini is dat je het zwempak niet volledig uit hoeft te trekken wanneer je naar het toilet gaat. Maar ook kun je oneindig mixen en matchen.

Zo is het bijvoorbeeld een optie om een zwart bikinibroekje te combineren met een opvallende top. 

Waar te koop?

Tegenwoordig verkoopt vrijwel ieder modemerk bikini’s. Maar deze bikini’s zijn niet altijd even geschikt voor een dikke buik. Daarnaast zijn de bikinibroekjes en -tops ook niet altijd beschikbaar in grotere maten. 

Als je zeker wilt weten of de bikini voor een dikke buik goed zit, kun je het beste naar een fysieke winkel gaan. Hier kun je meerdere modellen passen en advies krijgen van een medewerker als je dit wilt.

Ook zijn er diverse webshops die bikini’s voor vollere dames verkopen, zoals Hunkemöller en Zalando. 

Tips voor het kiezen van een bikini voor een voller figuur

Zoek je een corrigerende bikini voor je dikke buik? Net als bij het kopen van een broek voor vrouwen met een dikke buik zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Of je nu een dikke buik hebt of niet; er is voor iedereen een geschikte bikini of badpak. Hieronder vind je een aantal tips die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste bikini voor een voller figuur.

1. Trek de aandacht naar lichaamsdelen waar je trots op bent

Ben je onzeker over je buik? En zoek je daarom een geschikte bikini voor een dikke buik?

Door de aandacht naar lichaamsdelen te trekken waar je trots op bent, voel je je (nog) zelfverzekerder in bikini. Dus wil je jouw heupen accentueren? Of ben je trots op je volle boezem?

Kies dan voor een bikini of badpak die je heupen of borsten er goed in laten uitkomen. 

2. Draag kleur en prints

Veel vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam kiezen voor een donkere bikini. Een zwarte of blauwe bikini creëert een afslankend effect, maar wist je dat prints ook flatterend kunnen zijn?

Door een bikinitopje met een print of opvallende kleur te dragen, wordt de aandacht van je buik naar je borsten getrokken. 

Ook kun je heel goed verschillende kleuren met elkaar combineren. Je hoeft dus niet altijd een zwart broekje te dragen.

Een bikini met bloemenprint doet ook wonderen. Laat de bikini met horizontale strepen het liefst in de kast hangen. Dit kan jouw buik namelijk iets voller laten lijken. 

3. Zorg dat je de juiste maat draagt

Wanneer een bikini lekker zit, voel je je er automatisch zelfverzekerder in. Toch dragen veel vrouwen een bikini die niet helemaal goed zit. Of deze is te klein, te groot of net even iets te strak.

Zorg ervoor dat je zowel het broekje als het topje in de juiste maat koopt. Natuurlijk kunnen deze maten van elkaar verschillen. 

Probeer ook niet al te veel naar de maten te kijken. Of je nu maatje 36 of 48 hebt, het is belangrijk dat de bikini lekker zit. 

Conclusie

Ben je een vrouw met een dikke buik en zoek je de perfecte bikini? Er zijn genoeg geschikte bikini’s voor een dikke buik.

Van flatterende high waist bikini’s tot hippe badpakken: je hebt genoeg keuze! Tegenwoordig kun je corrigerende bikini’s overal kopen. En ze zien er ook nog eens leuk uit. 

We zeggen het nog een keer: het is het allerbelangrijkste dat jij draagt waar jij je fijn bij voelt. Dus of dit nu een high waist broekje die jouw buik volledig bedekt of juist een onthullende bikini is; het kan en mag allemaal! Wees trots op je lichaam.


Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *