Werken afslankpleisters écht? Eerlijke ervaringen en resultaten

Gepubliceerd door Marrit Buteijn op

werken afslankpleisters echt

Er zijn tegenwoordig veel middelen op de markt om het afvallen en gewicht verliezen makkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld een speciaal dieet volgen, dieetpillen slikken of bepaalde soorten thee nemen.

Daarnaast bestaan er afslankpleisters, wat een populaire manier van afslanken is.

Maar, hoe werken afslankpleisters precies? Wat zijn de resultaten en ervaringen van gebruikers? En bovenal, kun je echt afvallen met behulp van afslankpleisters? Je komt het allemaal te weten in dit artikel.

Belangrijke dingen om te weten over afslankpleisters

Afvalpleisters dragen bij aan het verliezen van gewicht doordat ze bepaalde stoffen via de huid absorberen.

Net zoals een nicotinepleister helpt om te stoppen met roken, neemt een afslankpleister de hongerprikkel weg.

De huid is een soort enorme spons en neemt de stoffen uit zo’n pleister direct op. Hierdoor werkt het sneller dan andere middelen.

Het product kan op verschillende plekken geplaatst worden. Er zijn bijvoorbeeld afslankpleisters voor de buik en de navel. De volgende zaken zijn van belang om te weten over afvalpleisters:

 • Bijna alle ingrediënten uit afslankpleisters worden opgenomen via de huid;
 • De pleisters kunnen vrijwel overal aangebracht worden en bevatten diverse ingrediënten;
 • Afslankpleisters kunnen door iedereen die wil afvallen worden gebruikt, op een aantal uitzonderingen na;
 • Voorbeelden van resultaten zijn een vermindering van eetlust, vetcellen en cellulitis;
 • Gebruikers zijn over het algemeen tevreden over afslankpleisters en merken al snel een zichtbaar resultaat.

Hoe werken afslankpleisters?

Pleisters om af te vallen onderdrukken het hongergevoel en bevorderen tegelijkertijd de stofwisseling.

95 procent van de ingrediënten uit zo’n pleister worden door het lichaam opgenomen. Dit is een veel hoger percentage dan bij capsules, pillen en drankjes het geval is.

Een afslankpleister kan de hele dag blijven zitten en heeft diverse effecten op het lichaam. Het speelt met name een rol bij de regeling van je bloedsuikerspiegel. Hierdoor heeft je lichaam minder behoefte aan koolhydraten en suiker.

Het is belangrijk om veel water te drinken tijdens het gebruik van de pleisters. Zo wordt het vervoer van de ingrediënten in afslankpleisters door lichaamsvloeistoffen namelijk bevorderd.

Meestal wordt de pleister aangebracht op de plek waar men wil afvallen. Voorbeelden zijn je armen, benen, buik of rug.

Als je voor het eerst afvalpleisters gebruikt, wordt het aangeraden deze 4 tot 6 uur te laten zitten. Bij regulier gebruik kan het tot wel 8 uur gedragen worden.

Daarnaast is wel het advies om de pleisters niet meer dan om de dag te gebruiken. Tevens wordt een periode van maximaal twee weken geadviseerd.

Wat zijn de ingrediënten?

guarana

De ingrediënten in afslankpleisters kunnen verschillen. Meestal bevatten ze de stof guarana, wat de stofwisseling stimuleert.

Daarnaast zorgt garcinia cambogia ervoor dat koolhydraten niet in suiker worden omgezet.

Chromium wordt gebruikt om het hongergevoel te onderdrukken.

Andere belangrijke ingrediënten zijn cafeïne, catechine, capsaicin en sophoricoside.

Cafeïne vernietigt hierbij cellulitis, waarnaast catechine en capsaicin de aanmaak van cellulitis verminderen. Het gewicht van vet wordt verminderd door sophoricoside.

Voor wie zijn afslankpleisters geschikt en voor wie niet?

Iedereen die te zwaar is en wil afvallen kan gebruik maken van afslankpleisters. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen:

 • Als je allergisch bent voor een of meer stoffen in de pleisters wordt het bijvoorbeeld afgeraden;
 • Daarnaast is het product niet geschikt voor mensen met hyperthyreoïdie (te snel werkende schildklier). Er zit namelijk jodium in de pleisters;
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen de pleisters beter ook niet gebruiken.

Het is overigens altijd goed om de ingrediënten van de afvalpleisters te bekijken. Als je medicijnen slikt, kan het hier bijvoorbeeld een effect op hebben.

Tevens moet je altijd eerst een arts raadplegen als je last hebt van een hoge bloeddruk, migraine of toevallen.

Wat zijn de resultaten?

afvallen afvalpleisters

Door de unieke combinatie van ingrediënten zorgen afslankpleisters ervoor dat het gewicht omlaag gaat. Dit is onder andere mogelijk door een vermindering van de verzameling van vetcellen.

Daarnaast verwijdert het product effectief cellulitis. Door de beperking van de eetlust zorgen de pleisters ervoor dat obesitas voorkomen wordt.

Het verhoogt tevens je energieniveau en stofwisseling, waardoor voeding nog beter en sneller verteerd wordt.

Een afslankpleister is een effectieve manier om af te vallen doordat stoffen gelijk in de bloedbaan terechtkomen.

Het belangrijkste resultaat is het ontgiften van het lichaam, waarbij de darmen een grote rol spelen. Overigens zijn de pleisters ook veilig in gebruik.

Andere effecten van dit afslankmiddel zijn:

 • Je spieren ontspannen;
 • Het is goed voor je darmen, nieren en stoelgang;
 • Je krijgt minder last van zweetvoeten;
 • Het vermindert vermoeidheid;
 • Het zorgt voor een betere nachtrust.

De werking van de pleister hangt wel af van het type pleister en waar het aangebracht wordt. Toch is er vaak al na een aantal dagen resultaat zichtbaar.

De kanttekening hierbij is dat een intrinsieke motivatie en levensstijlverandering ook noodzakelijk zijn. Afslankpleisters werken alleen als hulpmiddel om afslanken te versnellen.

Wat zijn de ervaringen van gebruikers?

De beschreven resultaten zijn ook terug te vinden in de gebruikerservaringen.

Waar iemand bijvoorbeeld eerst heel erg last had van zweetvoeten, is dit na gebruik van de pleisters verdwenen.

Een ander voorbeeld is dat mensen een zichtbare verbetering in hun huid zien, aangezien deze meer straalt.

Ook herkennen veel mensen een positief effect op de kwaliteit van hun slaap. Ze kunnen zich tevens beter concentreren en voelen zich energieker.

Bovenal merken gebruikers dat ze gemakkelijker afslanken. Hierbij zijn de pleisters makkelijk te gebruiken en zorgen ze snel voor het gewenste resultaat.

Een aantal voorbeelden van afslankpleisters ervaringen zijn:

 • Het werkte gelijk al, ik merkte het bijvoorbeeld aan mijn buik. Ik kon ook veel makkelijker en dieper in slaap komen dan ervoor. Mijn huid ging ook steeds meer stralen. Ik gebruik ze inmiddels al drie dagen en dat blijf ik zeker doen!
 • Nadat ik een dag een afvalpleister had gedragen, merkte ik al de invloed ervan op mijn lichaam. Gifstoffen worden gewoon veel beter afgevoerd.

Afhankelijk van de plaats waar de pleisters worden aangebracht, ervaren mensen een specifiek effect. Zo kunnen afslankpleisters op de buik ervaringen verschillen van een afslank navel pleister review.

Wat zegt de wetenschap?

Er zijn dus veel positieve gebruikerservaringen, waarin zichtbare resultaten naar voren komen.

Toch ontbreekt er nog wetenschappelijk bewijs voor de werking van afslankpleisters. Daarom zou het resultaat wat gebruikers ervaren ook een placebo effect kunnen zijn.

Echter, wetenschappelijk bewijs zegt niet alles. Daarnaast zijn er veel verklaringen van mensen dat het een positieve werking heeft. Het is dan heel onwaarschijnlijk dat dit in alle gevallen een placebo effect is.

Tevens zijn de pleisters ongevaarlijk en zijn er geen bijwerkingen bekend. Daarom zijn er geen risico’s verbonden aan het gebruik van afvalpleisters.

4 tips voor het kiezen van de juiste afslankpleisters

afvalpleisters werking

Zolang je voor de juiste afslankpleisters kiest, kun je genieten van een positief resultaat.

Er zijn echter veel verschillende soorten van allerlei merken op de markt. Je hebt afvalpleisters vast al eens gezien in de winkels als De Tuinen of de Kruidvat.

Niet alle soorten werken daarentegen even goed. Daarom geven wij je een aantal tips om de juiste afslankpleisters te kiezen.

Tip 1: Doe onderzoek naar de ingrediënten

Afslankpleisters bevatten bepaalde ingrediënten. Het is verstandig om onderzoek te doen naar de juiste ingrediënten en combinaties.

Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar wat voor effecten ze hebben en hoe dit jouw gezondheid bevordert. Ook kun je kijken of dit soort effecten passen bij de klachten die je nu ervaart.

Tip 2: Kies het juiste soort pleister

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten afvalpleisters op de markt. Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen, wat afhangt van de plek waar je vooral wil afvallen.

Daarnaast hangt deze keuze af van het gewenste resultaat dat je wilt bereiken.

Tip 3: Bekijk positieve recensies

Gebruikerservaringen zijn een belangrijke houvast op dit gebied. Hierdoor kun je een onderscheid maken tussen goede en minder goede producten.

Bekijk daarom de afslankpleisters met de meest positieve recensies. Je kunt dan voor verdere informatie naar de product pagina van dit middel gaan en ze met elkaar vergelijken.

Tip 4: Koop bij een gerenommeerde winkel

Tot slot is het van belang om afslankpleisters bij een gerenommeerde winkel of webshop aan te schaffen.

Zo voorkom je een placebo effect en weggegooid geld. Dit kun je onder andere zien door de reviews op de website en bepaalde keurmerken.

Conclusie

De werking van afslankpleisters hangt in grote mate af van het type pleister dat je koopt.

Indien je een goed product aanschaft, kunnen de resultaten heel goed bevallen. Zo kan het dienen als een steuntje in de rug bij het afslanken.

Toch zal een pleister alleen niet voldoende zijn om gewicht te verliezen. Hiervoor moet je ook je voedingspatroon aanpassen en voldoende bewegen.

Het grootste effect van afslankpleisters is het in bedwang houden van je eetlust. Hierdoor is het makkelijker om je ervan te weerhouden slechte voeding tot je te nemen.

Het is dan wel belangrijk dat je zelf ook voldoende motivatie hebt om je hieraan te houden. Immers hangt afslanken voor het grootste deel af van het aanpassen van je levensstijl.

Daarnaast is het belangrijk om je lichaam de tijd te gunnen om te ontgiften.

Dus, werken afslankpleisters echt? Het antwoord is ja dit kan zeker, zolang je zelf voldoende motivatie hebt om je levensstijl aan te passen en dit consistent volhoudt.

Afslankpleisters vormen een hulpmiddel. Ze kunnen alleen optimaal hun werk doen als je ze ook op deze manier gebruikt.

Ontvang onze beste afslank tips en meest gemaakte fouten:

Ontdek onze tips voor blijvend, gezond én snel vetverlies. Klik op de knop hieronder.Categorieën: Afslanken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *